Atti fotó projekt

Körülbelül bő két hónappal ezelőtt megkeresett Atti barátom, azzal az ötlettel, hogy “Merengtem, hogy az emberek miért ülnek négy fal között, mikor kint a nagyvilágban annyi szépség van, hétköznapi csodák, tájak, erdők, rétek, ők meg otthon ülnek a gép előtt vagy a lapos tévét bámulják..” és hogy volna e kedvem ezt a dolgot valami módon lefotózni.. “Egy fénykép kifejezné a mai társadalom ezen hibáját, egy fricska lenne, vagy egy felkiáltójel, vagy csak elgondolkodtató ,hogy felébredjenek picit..”

 .. elgondolkodtam a dolgon – persze egyből tetszett – hogyan volna a legjobb.. Már a márciusi Zoli fotó projekt is onnét kapta a nevét, hogy egy szűk kis baráti körrel közösen találtuk ki a fotózás körülményeit, kellékeit, és együtt állítottuk össze a az egészet. Gondoltam, ezt a képet is meglehetne fogalmazni hasonlóan. Így kialakítottam egy kis eseményt a facebookon azon szűk ismerőseimből, akikről így vagy úgy tudom, hogy kedvelik a fotózás, vagy épp a hétköznapok alapján a téma felkeltette az érdeklődésüket. Végeredményként egy 26 fős kis csapatból 8-10-en tudtak időt szakítani a nap folyamán, hogy kinézzenek hozzánk és ki ki esetleg megpróbálja maga is megörökíteni a pillanatot amikor szűk körülményeink adat keretein belül az otthoni hétköznapok beszűkült világát megpróbáltuk kivinni a természetbe.
Atti fotó projekt

A fotózás körülményei is egész jól zajlottak hiszen egy fantasztikusan jó napot töltöttem el egy nagyon jó kis baráti köreben Attila ötletének megvalósítása közben. Délelőtt fél tízre egyeztettünk időpontot a Zalaegerszeg Gébárti tavának gátjánál terveztük megvalósítani kis fotó projektünket, ahol mint kiderült egy jókora horgászversenyt bonyolítottak épp, de szerencsére nem volt probléma senkit sem zavartunk s mi is nyugodtan kattogtathattunk a magunk kedvére. Az időjárás előrejelzés elég kétértelmű volt hol csapadékot hol nagyon jó időt mondtak. Szerencsénkre jó időt sikerült kifognunk, majdnem túlzásba ejtően jó időt is. Ugyanis rettentően tűzött a nap de szerencsére a fotózáshoz csinos kis bárányfelhők dobták fel pluszba a hangulatot.

Atti fotó projekt - A csapat II
Mindenki nagyon jól érezte magát és egész sikeres is volt a nap míg nem egy szerencsétlen esést követően Atti térde megzúzódott. Bár ős így fogalmazott: “.. hát most szobafogságra ítéltem magam.. picit ironikus, ha figyelembe vesszük a fotózást célját..” Ezúton is jobbulást kívánok neki és remélem a képek azért feldobják picit!

 

Atti fotó projektAtti fotó projektAtti fotó projektAtti fotó projektAtti fotó projektAtti fotó projekt
Atti fotó projektAtti fotó projektAtti fotó projektAtti fotó projektAtti fotó projektAtti fotó projekt
Atti fotó projektAtti fotó projektAtti fotó projekt - Running manAtti fotó projekt - A csapatAtti fotó projekt - A csapat IIAtti fotó projekt
Atti fotó projekt, a Flickren.

 

Végül nem tudom, hogy ez a projektünk lesz e valakire is olyan hatással, hogy emiatt menjen ki a természetbe, de az biztos, hogy ebből az alkalomból ha mást nem minket kivitt 🙂