Bécsi adventi vásár

A buszos kirándulás reggel 5-kor indult. Két jól megtömött busszal mentünk, a 11 óra magasságában már Bécsben is voltunk. Ekkor még csak a külváros Shopping City részében álltunk meg  egyet csavarogni és pihenni. Aki apróságot akar haza vinni és megfizethető áron hozzá jutni lehet, hogy neki itt érdemes körül néznie.

Első látni valónk 12.20-ra lefoglalt időpont volt a Schönbrunni kastély körbejárása volt. A kastélyban képet nem lehet készíteni, de kárpótlást kap a látogató a Habsburg család életét látványosan bemutató múzeumban. Teremről teremre haladva roppant jól használható az úgynevezett audio guy, ami magyar nyelven mit  egy tolmács részletesen leírja, hogy mikor épp mit látunk. A kastély udvarában szintén található egy kisebb vásár.
Schönbrunn után irány az adventi vásár, előtte egy kis városjáró körúttal. A fotózáshoz sajnos roppant gyorsan haladtunk, és jó pár látnivalót megnéztünk.  A forgatag is óriási volt a városban, így az ember gyorsan elveszti a fonalat, s tél lévén hamar ránk is sötétedik. Ilyenkor jön jól egy nagy fényerejű objektív azzal picit ki lehet tolni a kattogtatást.
Városi körsétánkat a Mária Terézia térnél lévő adventi vásártól indítottuk..
És a városháza előtti térnél lévő vásárnál fejeztük, be. Itt kóstoltuk meg a forralt bort is..

..ezekből a jópofa bögrékből.

A 6 óráig maradtunk az osztrák fővárosban, s a sűrű nap végén 11 óra magasságában érkeztünk meg a busszal.

Hozzászólások

  1. Szerintem ilyenkor fél Magyarország kiköltözik Bécsbe, annyi magyar turistával fut össze az ember. Ilyen bögrét mi is begyűjtöttünk