Zoli fotó projekt

Elég nehéz volt összehozni a portré fotózás időpontját, ugyan egy virtuális eseményben folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, és egyeztettünk arról, hogy a fotózás alkalmával ki mit szeretne, és mit hogyan képzel el pontosan  a folyamatos kusza műszak beosztásaink nem igazán tették lehetővé,  hogy egy egy szabadnapot rá tudjunk szánni a dologra és egyeztethessünk.

Vissza számlálás

Már van annak talán több mint egy éve is, hogy fél szóval említettem a Zoli barátomnak, egyszer majd szeretnék egy portré sorozatot készíteni róla. Akkor csak rábólintott – Persze – mondta. December elején már megcélozva kerestem, fel, hogy kitaláltam egy fotó projektet amiben szeretnem ha részt venne. A terv az volt, hogy a következő pár hónapban nem lenne más dolga mint a haját és a szakállát növeszteni. Aztán, ha úgy érzi, hogy már elég akkor lepésről lepésre megpróbálunk egy egy karaktert megformálni miközben olló illetve borotva alá kerül a növesztett bunda.

 

 

Lehetne akár betörő is
Lehetne akár betörő is

Tetszett neki az ötlet,  mint mondta – Nem gondoltam volna hogy valaha is fotómodell lesz belőlem  de nem vagyok semmi rossznak az elrontója. Már a hajam is zavarba ejtően elvadult, a szakállamnak meg 2 hónap szinte bármire elég legalább tudom mire fogni, hogy nem borotválkozok. – Jött a válasz.

Teljesen elégedett is voltam a kis tervvel, folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, s gyűjtöttük az ötleteket egészen februárig, mikor is elérkezettnek látta Zoli az időt a fotózásra.  De valahogy semmi módon nem sikerült össze hozni, hogy mind a ketten egyszerre legyünk szabadnaposak, s egy jó fél napot rátudjunk szánni erre a dologra.
Jött is a felismerés, hogy ha más nem egy hónapot meg bírjon ki és március 15-e az tuti jó lesz mindenkinek..
Számkivetetttként
Számkivetettként
Jó is lett az egész országnak, negyvenegy éve nem látott hatalmas hóvihar köszöntött be 14-en csütörtökön s 15-en pénteken. Húszezrek rekedtek az utakon buszokon kocsiban fagyban, ideiglenes szállásokon  csütörtökön a délelőtti órákban már láttam,  hogy veszélyben a terv. Láttam, ha az ünnep alkalmával is marad a káosz új időpontot kell keresnünk még időben,  nehogy kapkodás legyen a vége. Az eredmény amikor újra ráérnénk, augusztus 20. Zoli már nem bírja tovább ráadásul ha jön a jó idő tuti még kellemetlenebb lesz a bunda és megakar tőle szabadulni ezt meg is értem.  Ugyanakkor idő közben kinőtte a kis projektünk magát, Gábor barátom felajánlotta, hogy szívesen csinálna egy werk filmet a fotózásról  és pár cimbora is ígérte, hogy eljönne hogy összefussunk. Szóval több múlott itt a fotózásnál, Zoli pedig márciusi forradalom alkalmából épp megszabadulna a szakáltól, ha törik, ha szakad..
Őrült pofaszőr profeszor
Őrült pofaszőr profeszor

Ha őszinte akarok lenni betojtam picit, hogy borul minden, hisz augusztus nagyon messze van, ráadásul nem biztos, hogy még egyszer rátudom venni ilyen több hónapos előkészületre. Minden kelléket újra össze kellene addigra szedni, és ujjra egyeztetni mindenkivel.. Kezdődhetne minden a nulláról.. De egyszerre csak jött a szikra. Nem csak ünnep van most hanem hétvége is, ugyan nekem éjszakára kell mennem 16-ai szombaton de előtte ott az egész nap mindenkinek.

Így is lett, a csütörtöki hatalmas szeles hóviharból péntekre felénk szél maradt, s nem csak az ország nagy része szabadult ki szombatra a hóból, hanem én is nyugodtan indulhattam el Kanizsáról Zalaegerszegre a portréfotózásra.

Hozzászólások